Actualidad Noticias

ALZIRA RENOVA EL PROGRAMA ERASMUS EMPRENEDORSL’Ajuntament d’Alzira va començar al febrer del 2011 la seua participació en el 3r cicle del programa Eramus per a Jóvens Emprenedors, sent l’única entitat de la Comunitat Valenciana autoritzada, per la Comissió Europea, per a tramitar les sol·licituds d’Emprenedors i Empresaris interessats a participar en el programa. Durant este període, 5 emprenedors d’altres països de la Unió Europea han pogut realitzar la seua estada formativa en empreses de la nostra localitat i contornada, i més de 5 nous emprenedors han viatjat a l’estranger per a formar-se amb altres empresaris europeus.
Amb esta renovació, l’Ajuntament d’Alzira continuarà participant com a Organització Intermediària fins a novembre del 2013, tramitant sol·licituds d’emprenedors de la nostra comarca que desitgen viatjar a l’estranger per a formar-se i empresaris de la nostra ciutat que vullguen acollir a nous emprenedors europeus. Alzira participa en el programa a través de l’AFIC d’Alzira, on s’oferix informació gratuïta i assessorament sobre el programa i com poder participar en el.
El regidor de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, José Luis Palacios, ha manifestat: “Considerem molt important esta renovació, per part de la Comissió Europea, per a poder dur a terme este Programa “Erasmus per a Jóvens Emprenedors” que ha convertit a l’Ajuntament d’Alzira en una entitat referent a nivell nacional a recolzar i promoure l’esperit empresarial per mitjà d’un programa europeu finançat al 100%”.
Al ser l’única entitat de la provincia de València que participava en el programa, diverses institucions, tant a nivell nacional com regional, han sol·licitat la col·laboració de l’AFIC d’Alzira en jornades sobre el programa i els beneficis que oferix per a tot aquell que té la intenció de desenrotllar el seu propi negoci. L’AFIC d’Alzira  ha col·laborat amb els ajuntaments de Castelló de la Plana, Alacant, Melilla, Diputació de Castelló així com amb la Universitat Politècnica de València, en activitats de difusió del programa.
Programa “Erasmus per a Jóvens Emprenedors”
El Programa “Erasmus per a Jóvens Emprenedors” ajuda als aspirants a empresaris a adquirir les habilitats necessàries per a crear i/o dirigir amb èxit una xicoteta o mitjana empresa. Els nous emprenedors viatgen a un altre país de la UE, on adquirixen coneixements i idees de negoci amb empresaris experimentats amb els que conviuen i col·laboren durant períodes entre 1 i 6 mesos. Per a esta estada, l’emprenedor rep una ajuda per part de la Comissió Europea, l’import de la qual depén del país de destí. L’emparellament d’emprenedors amb els empresaris d’acollida és una tasca que realitza l’AFIC d’Alzira  com a organització intermediària.
Poden participar en el Programa els emprenedors que tenen plans de muntar el seu propi negoci o que ho han fet en els tres últims anys, així com els empresaris amb experiència en la gestió o direcció d’una PIME en la Unió Europea. No hi ha una edat límit per a participar en esta iniciativa. La comissió considera que un jove emprenedor és aquell que dóna el bot al món empresarial per primera vegada sense importar la seua edat.
“Erasmus per a Jóvens Emprenedors” també aporta beneficis per als empresaris interessats a rebre nous emprenedors d’altres països de la UE, ja que tindran l’oportunitat de treballar amb un emprenedor seriós, compromés i motivat, el qual contribuirà al desenrotllament del seu negoci a través d’idees innovadores i nous punts de vista. A més, tindran l’oportunitat d’adquirir coneixements sobre els mercats nacionals del nou emprenedor incloent contactes de negocis sent esta una oportunitat d’internacionalització.
La iniciativa empresarial és essencial per al creixement econòmic i la creació de llocs de treball, des de l’Ajuntament d’Alzira es posa a l’abast dels emprenedors les màximes ferramentes possibles que els permeta adquirir les competències necessàries perquè el seu projecte siga un èxit.
El suport als nous emprenedors, permet la generació de riquesa i el creixement econòmic a través de nous projectes empresarials, així com la creació de nous llocs de treball. Per això en l’actualitat, els emprenedors són considerats un dels punts forts per a assegurar el desenrotllament econòmic.
 

© 2015 - Ayuntamiento de Alzira Consellería de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo