Espai del comerciant >> Mercats

Mercat Municipal La Vila: L’Alzira musulmana i la cristiana van tindre en el cor de la Vila la seua principal activitat comercial en l’Edat Mitjana. Però no va ser fins al segle XXI quan torna a obrir-se el mercat al centre històric de la ciutat.
 

El mercat de La Vila compta amb 590 metres quadrats dividits en 13 locals de distintes dimensions. Un espai modern i funcional, adaptat a les necessitats dels venedors per a donar el millor servici al comprador. Els llocs de venda comprenen: carnisseries, floristeries, xarcuteria, pescateria, polleria, quiosc, cafeteria i forn.

L’horari d’obertura és de Dilluns a Divendres de 8h-14h. El divendres també s’obri a la vesprada de 17h-20h i Dissabte de 9h-14h.

Mercat ambulant dels dimecres: És el de major magnitud de la comarca. Es tracta d’un equipament comercial atractiu per als residents com per als no residents d’Alzira. Els carrers Riola, Pere Morell, Doctor Just, Polinyà, Cullera i Santo Domingo de Guzmán s’omplin de llocs ambulants en què es poden trobar un infinitat de productes.

Des de les nou del matí fins a l’una de la vesprada aproximadament, 247 llocs de venda es distribuïxen pels referits carrers.

El tèxtil, com a roba de carrer o roba interior, sol ser el producte que més demanda té entre els clients. Sense oblidar també la importància dels articles per a la llar, com a carros de la compra, tovalles, draps de cuina o taules de planxa, per exemple.

També es poden trobar uns quants llocs de venda de sabates, de distintes qualitats i preus. Però en el mercat ambulant d’Alzira es poden trobar moltíssimes altres coses. Llocs de flors, equipament esportiu, joguets, música, artesania...
 

© 2021 - Ajuntament d'Alzira - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball